Ingredienser

  • 1.5 dl koldt vand
  • 5 g gær
  • 1 spsk. olivenolie
  • 1 tsk. salt
  • 75 g rugmel
  • 125 g hvedemel

Tilberedning

16 stk.

Hæld vandet i en skål, og opløs gæren heri. Tilsæt olie og salt, og rør først rugmel og dernæst hvedemel i dejen lidt ad gangen. Ælt, til dejen er glat og smidig.

Rul dejen ud til en tykkelse på 2 mm. Udstik dejen med en udstikker, ca. 10 cm diameter, og læg dejen på en bageplade med bagepapir. Udstik evt. et lille hul i midten af hvert knækbrød.

Pensl med vand og bag knækbrødene i ovnen ved 200 grader i ca. 20 minutter, til de er sprøde. Afkøl knækbrødene på en bagerist.

 

Energifordeling pr. person, medmindre andet er angivet

200 kJ (50 kcal). Kulhydrat 10 g. Fedt 1 g, heraf mættet fedt 0 g. Kostfiber 1 g

UH0114